Glyfosaat ? Niet meer voor Brussel...

Glyfosaat ? Niet meer voor Brussel...

De Brusselse gewestregering heeft onlangs een algemeen verbod uitgevaardigd op het gebruik van onkruidbestrijders op basis van glyfosaat, en dit op het ganse grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Dit wil zeggen dat een groot aantal onkruidbestrijdingsmiddelen waaronder het gekende Roudup en nog vele andere, er niet langer mogen toegepast worden, noch op het openbaar domein noch op private terreinen.

Het volledige artikel van IDEWE - IBEVE vzw vind je hier...

-- begin citaat --

Verbod op het gebruik van glyfosaat
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

13 12 2016

Het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 10 november 2016 verbiedt het gebruik van pesticiden die glyfosaat bevatten op het ganse grondgebied van het gewest. Afwijkingen worden slechts in zeer uitzonderlijke omstandigheden toegekend.

Verbod op gebruik van glyfosaat

Glyfosaat is het actief bestanddeel in meer dan 100 van de onkruidingsbestrijdingsmiddelen die momenteel zijn toegelaten voor verkoop op de Belgisch markt.

Zoals al eerder aangekondigd door de minister van leefmilieu en natuurbehoud mevrouw Frémault heeft de Brusselse gewestregering onlangs een algemeen verbod uitgevaardigd op het gebruik van onkruidbestrijders op basis van glyfosaat, en dit op het ganse grondgebied van het gewest (Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 10 november 2016 dat het gebruik van pesticiden die glyfosaat bevatten in het Brussels Hoofdstedelijk Gebied verbiedt).

Dit wil zeggen dat een groot aantal onkruidbestrijdingsmiddelen waaronder het gekende Roundup er niet langer mogen toegepast worden, noch op het openbaar domein noch op private terreinen.

-- einde citaat --

 

 

 

Liquid error: Could not find asset snippets/sh_sbve-theme-snippet.liquid