Onkruid en mos in mijn gazon

Onkruid en mos in mijn gazon

Tijdens de aanleg van een gazon, groeit onkruid op plaatsen met minder groei (door schaduw, droogte of te kort maaien). Zorg dus voor een gesloten grasmat, zodat er minder zonlicht doordringt op de bodem.

Maak het voor jong onkruid moeilijk om zich snel te verspreiden en verwijder het met een hak of schoffel . Zodra onkruid in bloei komt en zaad vormt, heb je er de volgende jaren veel last van. Pak de problemen dus tijdig aan.

Zorg voor een optimale bemesting van je gazon, hierdoor vormt je gras het hele jaar door een mooie gesloten mat. Zo help je de groei van mos en onkruid te voorkomen.  Wij kunnen je hierbij helpen door het nemen van een bodemstaal en te laten analyseren door de bodemkundige dienst.  Aan de hand van dit verslag weten wij exact welke ingrediënten jouw gazon nodig heeft.

Heel wat onkruiden ontwikkelen zich in het gazon vlak tegen de grond en ontsnappen zo aan het maaien. Vanaf mei kan een chemische onkruidbestrijding perfect worden uitgevoerd. Onkruid wordt dan ook het beste behandelt in volle groei en vòòr hun bloei. Trouwens alle bestrijdingsmiddelen tegen onkruid in het gazon werken pas goed bij dagtemperatuur tussen 15°C en 25°C

Een soortgelijk verhaal krijgen wij met een wel heel speciaal onkruid... Mos !  Door zijn dichte groeiwijze verdringt mos het gras.  Mos produceert veel sporen die in de viltlaag achterblijven en tussen zwak groeiend gras voor vele nakomelingen kunnen zorgen.  Chemische bestrijding van mos werkt ook het beste bij dagtemperatuur tussen 15°C en 25°C.

Na bestrijding van het onkruid en het mos in je gazon moet alles wat afgestorven is, verwijderd worden.  Dit kan door uitkammen of verticuteren, een 2-3 weken na de behandeling.

De tip blijft: beter voorkomen dan genezen !

 

Liquid error: Could not find asset snippets/sh_sbve-theme-snippet.liquid