Tuinscherm Bamboe

Tuinscherm Bamboe

Hou jij ook van een houten tuinafsluiting?
Maar tegelijk wil je niet meedoen aan de wereldwijde ontbossing? Dan is het gebruik van het tuinscherm bamboe, voor jou misschien wel de oplossing. Bamboe is een natuurlijk ecologisch alternatief in vergelijking met alle andere houtsoorten. Het is een perfecte vervanger van tropisch hardhout en geïmpregneerd hout. Wist je bijvoorbeeld dat de bamboeproductie 25 keer groter is dan een traditioneel bos? Tevens is het één van de snelst groeiende planten ter wereld.

De eigenschappen van bamboe overtreffen alle andere houtsoorten op het vlak van levensduur, onderhoud en elasticiteit. Voor deze rabatplanken worden enkel kwalitatief de beste bamboepalen geselecteerd om vervolgens verwerkt te worden tot een 'strand wonen' massieve plank. Door de procedure van samenpersing, oliën en verlijmen wordt een plank verkregen die qua hardheid en dichtheid hoger is dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Wat betreft uitzetting / krimping en het % vochtigheid liggen de waarden lager dan bij hardhoutsoorten. De planken vervormen niet en zijn onderhoudsvrij. Hou je niet van de vergrijsde kleur die bamboe na een tijdje aannneemt, dan kan je de planken instrijken met een bamboe-olie die de originele kleur herstelt. Door gebruik te maken van een tand en groefssyteem, bekom je een tuinafsluiting zonder doorkijk, die stevig en mooi is.

Een tuinscherm bamboe wordt opgebouwd door begin/eindpalen en tussenpalen met daartussen tand en groef planken.  Voor een scherm met een hoogte van 180cm heb je 13 planken nodig, 12 planken met tand en groef en 1 topplank met enkel groef... Een plank heeft een lengte van 195cm en de palen hebben een dikte van 7cm (let wel de plank gaat een stukje in de gleuven van de palen links en rechts) Wij hebben ook een oplossing uitgewerkt dmv beton gleufpalen ipv bamboepalen.

MEER INFORMATIE ?

Neem contact met ons op via: info@4seizoenen.be

DOE-HET-ZELF ?

Bezoek onze winkel via: www.4seizoenenshop.be en shop MET ADVIES !

 
Liquid error: Could not find asset snippets/sh_sbve-theme-snippet.liquid