Tuinschermen in hout

Tuinschermen in hout

Alom gekend en ingeburgerd, houten tuinschermen...

Als je kiest voor natuurlijke materialen met een minimum aan onderhoud dan is een houten tuinscherm een goede keuze. Tuinschermen zijn beschikbaar in allerlei materialen. De houten tuinschermen van geïmpregneerd hout zijn een uitstekend compromis tussen prijs en uitstraling.

Deze houten tuinschermen worden onder druk geïmpregneerd om aantasting van insecten, schimmels en rot te voorkomen. Een jaartal kleven op de duurzaamheid is onmogelijk omdat zoveel afhangt van omgevingsfactoren (vb: kleigrond reageert anders dan zandgrond) Aangenomen wordt dat een levensduur van 10 tot 20 jaar bij grenenhout haalbaar moet zijn, mits het hout geen enkele beschadiging heeft ondergaan.

Hout is een natuurlijk product dat krimpt bij droog weer. Zo ontstaan er barstjes die bij regenweer weer sluiten. De kwaliteit van het hout vermindert hierdoor niet. De houten tuinschermen die wij aanbieden worden geproduceerd met aandacht voor het milieu. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt, is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Dit wordt gegarandeerd door een PEFC en FSC certificaat.

meer informatie ?

Neem contact met ons op via: info@4seizoenen.be

doe-het-zelf ?

Bezoek onze winkel via: www.4seizoenenshop.be

Liquid error: Could not find asset snippets/sh_sbve-theme-snippet.liquid